top of page

קצת עלינו

לא משנה הזמן, הסיבה או ההקשר – הקשר של כולנו לחללי צה"ל ומערכת הביטחון ונפגעי פעולות האיבה היה ונותר הדבר שמאחד את כל חלקי החברה הישראלית. הכאב, הדמעות, ההצדעה וההוקרה לגיבורים – מאחדים אותנו כעם, כחברה וכמדינה.

זה המקום שאין בו דריסת רגל לפוליטיקה או לשנאות. לפירוד או לחרמות. זה קודש הקודשים שלנו שלא ניתן לאף אחד לחלל אותו.

הנוכחות שלהם איתנו היא הרבה מעבר ליום הזיכרון. הרוח האדירה שלהם איתנו יום יום, שעה שעה, בכל מקום ובכל זמן.

ועכשיו אנחנו יכולים גם להכיר להם טובה. לעשות משהו למענם. למען המשפחות שלהם. ולמעשה גם למען עצמנו.

לזכור אותם לא רק כפלייליסט נוגה אחת לשנה ביום הזיכרון, אלא לחיות את הזיכרון הזה. לחוות אותו במשך כל השנה, בהקשרים רבים ומגוונים, ובאמצעים יעילים ודינמיים.

  

מיזם חלל בלב הוקם בערב יום הזיכרון התש"פ / 2020. מגיפת הקורונה מנעה ממשפחות וממוקירי הנופלים להגיע ולהתייחד איתם ביום הקדוש והמאחד. מספר פעילים חברתיים מירושלמים חברו יחד על מנת לקדם תחליף דיגיטלי לעליה הפיזית לחלקות הצבאיות בבתי הקברות.

בתוך ימים ספורים הם הקימו אתר אינטרנט ייעודי עם שמות כל הנופלים, יצרו עבורו ממשק נוח עם הרשתות והפלטפורמות החברתיות השונות, ואפשרו לכל אזרח ובן משפחה "לאמץ חלל" בדף האישי שלו ולעשות מעשה טוב בזכותו.

ההיענות למיזם הייתה מאסיבית ומרגשת כמו שרק עם ישראל יודע. מאות אלפי אנשים מכל חלקי העם התחברו, שיתפו ועשו מעשה טוב לזכר הנופלים. החיבור של הציבור למיזם הנפלא נמשך ואף התעצם גם לאחר יום הזיכרון, והוא הוביל את מחוללי המיזם לקחת אותו כמה צעדים קדימה. להפוך אותו ממענה נקודתי לאילוץ שנוצר - לפנים החדשות של זיכרון הנופלים במדינת ישראל. כך הוקמה העמותה.

אישורי העמותה

bottom of page